L'Equip

 

TRADICIÓ I AMOR PELS LICORS, EN OBRADOR COMPARTIT AMB "LA SOBIRANA"

“Passió per la cuina”
A casa sempre hem cuinat tots al costat de les àvies, tietes i dels pares. Trobar-nos per cuinar i menjar plats de sempre, ha estat una tradició que encara mantenim i disfrutem. No podia ser d’una altra manera amb la meva part de familia italiana. Ells comparteixen el mateix amor per la cuina i les trobades familiars tant com nosaltres, i rapidament vaig voler aprendre les receptes dels seus plats típics, i evidentment la del seus estimats limoncello, arancino, i altres licors que tenen la tradició d’elaborar. L’olor dels cítrics i el seu procés d’elaboració em va captivar de tal manera, que l’aprenentatge es va convertir en una passió que anava perfeccionant cada cop que anava a Itàlia.

“Elaboració amb un toc diferent i creatiu”
Durant els últims anys, la meva passió per la cuina i per aquesta classe de licors, m’ha portat a crear noves receptes afegint les herbes aròmatiques i les espècies, per elaborar uns licors diferents, més aromàtics i més digestius, amb un toc de creativitat.

"Obrador compartit"
En el 2017 començo a fer cursos d’elaboració de licors, i a buscar la possibilitat de compartir obrador per tal de poder produïr les meves creacions. Dins de la formació de "Guiatge experiencial Per l’Elaboració i Degustació de Ratafia i Altres Licors", de la Fundació Emys, coincideixo amb l’Ernest Morell, un apassionat de la Ratafia. Passaran gairebé quatre anys, quan tornem a coincidir i m’explica el projecte que están portant a terme a La Sobirana a Santa Coloma de Farners. La Sobirana, és una cooperativa sense ànim de lucre que neix en el 2018, i que treballen per per transmetre i recuperar la cultura de la ratafia i dels licors casolans.

L’equip que formen l’Ernest Morell, el Pau Pujol i el Pau Torra, no es varen pensar dues vegades en donar-nos cabuda en el seu espai per treballar en obrador compartit, com fan amb altres apassionats dels licors. I allà estem el meu germà Ricard i jo contents de ser-hi, des del maig del 2021. Gràcies amics!